Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Презентирахме Перперикон в Неапол и Ерколано, Италия

 17 Февруари 2017

По покана на Националното сдружение на общините в Италия и Търговската палата в Неапол делегация от НСОРБ бе на тридневно посещение в Италия. Община Кърджали бе представена от зам.-кмета Веселина Тихомирова, която се включи в организираните срещи с председателя на Търговската палата в Неапол, кмета на община Ерколано Чиро Бонаджуто и председателя на Общинския съвет в града Симоне Луиджи.
Членовете на българската делегация представиха добри практики и реализирани проекти в сферата на културно-историческия туризъм. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между двете сдружения на общините и дългосрочен обмен на идеи в областта на туризма.
Зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова промотира възможностите на община Кърджали в сферата на туризма и по- важните археологически обекти на територията на общината с мултимедийна презентация „Загадъчната земя на Орфей“, с акцент скалния комплекс Перперикон. От страна на италианските домакини Кърджали предизвика очакван интерес и поредица от въпроси, свързани с реализираните до момента проекти за социализиране на Перперикон и посещаемостта на обекта от началото на археологическите разкопки през 2000 г. досега.


Още снимки
 Прочитания: 1258 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign