Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ценни съвети за безопасен интернет получиха ученици от Кърджали

 20 Февруари 2017

Повече от 50 ученици от VІ до ХІІ клас изпълниха залата на ОДК в събота, за да чуят ценни съвети за безпроблемна работа в Интернет. Не дойдоха под строй или по задължение, а с голям ентусиазъм, тъй като темата на предложената презентация „Безопасен интернет за младите хора” се оказа от важен и ежедневен интерес за тях. Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ” и представител на организаторите на събитието, даде начало на срещата.
Лекторът Георги Гачев, преподавател в Института по математика при БАН, представи по забавен интерактивен начин някои вредни и зли програми, както и основните заплахи, дебнещи потребителя в глобалното пространство, предложи защитни решения за предотвратяването им. Той даде важни напътствия на ученици как да се справят с вирусите и кибертормоза, много модерен напоследък, запозна ги и с някои препоръки, залегнали в издадения вече Правилник за безопасност в Нета на УНИЦЕФ.
Присъстващите засипаха лектора с безброй въпроси, споделиха свои случки и проблеми при работа с компютър или мобилно устройство. Дискусията продължи дълго, но не успя да задоволи любознателността на всички ученици, затова присъстващите си обещаха да продължат срещите с математика Георги Гачев, като го изпратиха с ръкопляскания.
Проявата в Обединен детски комплекс бе част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество „Приятели на САЩ”, Клуба на американските възпитаници, Посолството на САЩ и Община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1247 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign