Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Трафикът на хора бе темата на среща между младежи от ОбСНВ и НПО А21

 21 Февруари 2017

По инициатива на ОбСНВ в Кърджали днес в ОДК се проведе среща с Нина Николова от Международната неправителствена организация „А 21” насочена към трафика на хора. В срещата участваха младежките клубове към общинските съвети по наркотичните вещества в Кърджали и Хасково, Детския и младежки парламент и членове на Клуб по фотография „От черно до бяло” към ОДК Кърджали.
Темата бе представена чрез мултимедийна презентация „Премахване на несправедливостта в 21 век”, последвана от дискусия и ролеви игри с конкретни казуси.
Това е първата по рода си среща по темата с представители на неправителствена организация в Кърджали, по време на която участниците получиха информация за различните видове трафик на хора, сред които тези с цел сексуалната експлоатация, продажбата на бебета и трудовата експлоатация.
По думите на Николова България е една от двете основни страни, "изнасящи" жертви за ЕС. Всяка година стотици българи стават жертва на съвременното робство. А една трета от всички сексуално експлоатирани жени в ЕС идват от България и Румъния.
По различни оценки тяхното нещастие генерира приход от над 800 000 000 евро за организираната престъпност. В много от случаите трафика се осъществява поради лоши условия на живот, липса на образование и безработица, в други - лековерността на младите хора се оказва пагубна в търсенето на щастие извън граница, каза още Николова и подкрепи думите си с различни примери от практиката на НПО.
Тя презентира пред младите хора и денонощната безплатна анонимна телефонна линия за борба с трафика на хора, както и услугите, които предоставя "А 21" на жертвите. Телефонът е безплатен в рамките на целия ЕС и е 0800 20 100.

Още снимки
 Прочитания: 1121 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign