Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Камион с помощи – дрехи, обувки и храни, отпътува днес от Кърджали за Хитрино

 01 Март 2017

Днес по обяд от Кърджали отпътува голям камион с помощи за пострадалите при инцидента на 10 декември в село Хитрино.
Близо час бе необходим, за да бъдат натоварени събраните в дарителската акция инициирана от общинските кметове, дрехи, обувки, играчки, завивки и хранителни продукти. Помощта от община Кърджали включва над 230 чувала и кашони, както и мебели и пособия за инвалиди, дарени от граждани и фирма от Кърджали. Десет от кашоните с хранителни продукти, са предоставени от Областния съвет на БЧК.
Камионът, който отпътува за Хитрино, включва и 53 чувала с дрехи и обувки, и 10 кашона с хранителни продукти предоставени от община Крумовград.
Секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир съобщи, че вчера е била отворена и кутията с дарения, която бе поставена във фоайето на общинска администрация Кърджали, а събраната сума в нея е била в размер на 465 лева.
Ще припомним, че още в първите дни след инцидента в Хитрино кметовете на населени места от общината отделиха по 50 лева от трудовите си възнаграждения в помощ на пострадалите, а кметът на Кърджали дари заплатата си. С решение на Общинския съвет бе гласувана и помощ от 5000 лева за пострадалите от Хитрино.

Още снимки
 Прочитания: 1244 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign