Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Три награди за младите таланти от предаванията на Общинско радио Кърджали

 22 Март 2017

Общо шест награди завоюваха децата на Кърджали от приключилия пети Национален журналистически конкурс „Григор Попов”. Две от тях са в раздел „Радиопредаване”. Първото място бе присъдено на радиоклуб „Детски свят” с ръководител Мариана Бекриева, а третото на клуб „Публична реч” при ПГПЧЕ „Христо Ботев” Кърджали. И двете предавания са част от програмата на Общинско радио Кърджали, а членовете на клубовете са дългогодишни партньори на радиото, чрез своите предавания насочени към младежката аудитория. Наградите за младите журналисти, станали част от екипа на радиото не свършват до тук. В Раздел „Интервю” на тема: „Силата на доброто“” на второ място се класира отново клуб „Публична реч” към ПГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали. Интервюто бе излъчено в предаването на Общинско радио -Кърджали,а в диалог за силата на доброто един срещу друг застанаха Ата Карагьозов, ученик от 12 клас и Стефан Михалев от 11. клас.
Радостните новини от Националния конкурс „Григор Попов” не свършват до тук. В раздел "Интервю" – първо място бе присъдено на Катрина Димова, VІІІ клас, от клуб Медиен център" към ОДК Кърджали, с ръководител Антония Грозева.
В направление „Публицистични материали за вестник”, „Раздел”- Репортаж, на първо място се класира Димитър Беловски от десети клас при ГПЧЕ „Христо Ботев”, а на второ Петя Кръстева от единадесети клас на Езиковата гимназия.
Националното състезание „Григор Попов” носи името на видния общественик и разградски журналист и се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.
Нашите деца завоюваха призовите места в конкурса при изключително сериозна конкуренция, в съревнование с 244 творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива.


 Прочитания: 1205 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign