Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриват процедура за финансово оздравяване на общината

 30 Март 2017

Да бъде открита процедура за финансово оздравяване на община Кърджали приеха на днешното си заседание общинските съветници в града. Като мотив бяха посочени текстове от Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за публичните финанси, отнасящи се до общини, които отговарят на три и повече от критериите за класирането им като общини в процедура по финансово оздравяване през 2017 г. Според решението, до 27 април трябва да бъде изготвен план за оздравяване, който да бъде обсъден с местната общественост на 19 май.
Единственият взел отношение по откриване на процедура за финансово оздравяване на общината бе общинският съветник от ПП ГЕРБ Огнян Иванов. Той заяви, че неговата група ще подкрепи предложението, тъй като община Кърджали наистина има нужда от финансово стабилизиране. Иванов припомни, че това е третото предложение за откриване на процедура за финансово оздравяване на общината.
В началото на месец март тази година министерството на финансите публикува данните за финансовото състояние на общините през 2016 година и за общините в процедура по финансово оздравяване през миналата година.Според тях община Кърджали попада в списъка на 32-те общини, които отговарят на три и повече от критериите за класирането им като общини в процедура по финансово оздравяване през 2017 г.


 Прочитания: 1296 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign