МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
22 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[05 Април 2017]

Инициативата “Мултикултурният град” за десети път в Кърджали10-тото юбилейно издание на инициативата „Мултикултурният град” на Община Кърджали и Арт движение КРЪГ тази година включва събитияот 7 април до 5 юни, посветени на национални, световни и европейски дни, които се отбелязват в този период. Културната програма се открива почти седмица преди Великден, на 7 април, петък, от 18.00 ч. с изложбата “Wonderland за моята Алиса” на Семра Соня Доган, художничка от Истанбул, родена в Кърджали през 1980 г.Изложбата ще събере гости и приятели от Кърджали и Ардино, където някогашната Семра-Соня е прекарала първите си 8 детски години, но пази и до днес някогашното българско име в презентациите си като артист. В момента тя е преподавателка във факултета по изящни изкуства в университета в Адъяман, Турция и подготвя докторантура в университета „Гази” в Анкара. Семра вече има зад гърба сиучастия в 28общи и самостоятелни изложби и ще представя Турция в тазгодишното биенале на изкуствата във Флоренция през октомври.Изложбата „Wonderlandза моята Алиса“ в родния Кърджали е посветена на бебето, което се очаква да се роди следващия месец.
На 29 април по повод Европейския ден за солидарност между поколенията екипът на КРЪГ ще представи една концепция-предизвикателство свъзможности за обновяване на интериора на заведенията в Кърджали, която се нарича „Идеи за интериор: турска, арменска и еврейска мода, 1920-1980”, вдъхновена от интериора на заведенията в големите европейски градове.
На 8 май Еврейският исторически музей от София ще отбележи в Кърджали 25 години от създаването си със специална експозиция. Той е създаден на 8 май 1992 г. и е наследник на съществувалата в периода 1968-1990 г. постоянна експозиция "Спасяването на българските евреи 1941-1944". Днес музеят се помещава в сградата на Софийската синагога и е управляван от Организацията на евреите в България "Шалом".
Кой ще бъденовият носител на наградата „Мултикултурният човек“ ще разберем в Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие – 21 май, а на 5 юни ще бъде открита мемориална артинсталация в началото на новия мост на река Арда под заглавие „Мостовете на Кърджали“.
В тазгодишната програма отново ще вземе участие и екип на известния фотограф ипреподавател в НБУ Зафер Галибов– с резиденция в Дъждовница в края на май и с пътуваща изложба на автори от фото- клуб към ОЕБ „Шалом“.
Инициативата „Мултикултурният град“ се изпълнява в съответствие с модерните европейски урбанистични политики за развитие, основани на уникалните възможности за преосмисляне на местните културни ресурси на градовете.„Мултикултурният град“ е част от националния културен календар.


Новината е посетена: 362 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка