Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Зам.-кметът Веселина Тихомирова поздрави от името на кмета носителя на приза „Златни ръце”

 07 Април 2017

Зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова присъства на днешната церемония по обявяването на тазгодишният носител на приза „Златни ръце” в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, д-р Александър Милчев, началник на отделението по хирургия в болницата от 2004 година. От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис тя прочете поздравителен адрес по случай Световния ден на здравето – 7 април, в който се казва:
„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод вашия професионален празник – 7 април – Ден на здравния работник! Позволете ми да пожелая на всички вас здраве, всеотдайност, милосърдие към човешката болка и успехи в призванието ви да спасявате живота! Професионалния празник на здравния работник – 7 април, е денят, в който изразяваме благодарността си към вас за вашия професионализъм, отговорност и хуманност, денят, в който още веднъж засвидетелстваме нашето уважение и признателност за изключителната ви човещина и съпричастност към болките на всички нас.Благодарим ви за надеждата, с която ни дарявате, за грижите за здравето и дълголетието ни! Имате нашата подкрепа и хиляди благодарни пациенти, които разчитат на вас в най-трудните си моменти.Пожелавам ви още веднъж здраве, енергия и удовлетвореност от своята работа!”
Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова лично поздрави и тазгодишния носител на приза на лечебното заведение „Златни ръце”- д-р Александър Милчев и му пожела много успехи в благородната професия.
В присъствието на свои колеги от болницата, д-р Милчев остави отпечатък от двете си ръце и подписа си върху гипсова плоча, която ще бъде поставена на видно място в лечебното заведение. Той бе поздравен от директора на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски”, д-р Тодор Черкезов, който припомни определението на СЗО за здраве от 1948 година, според което здравето не е просто липса на болест или недъг, а пълно физическо, психическо и социално благополучие на индивида.
Призът „Златни ръце” се връчва за втори път, а идеята е с него да се удостоява по един лекар с висок професионален принос в благородната си дейност. Първият й носител е акушер-гинекологът с 45 годишен стаж – д-р Марин Попмаринов, който остави своя отпечатък в Деня на родилната помощ - 21 януари 2016г.


Още снимки
 Прочитания: 1688 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign