Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младежи- доброволци към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ – Кърджали участват в семинар –тренинг в Стара Загора

 07 Април 2017

Младежи- доброволци към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ – Кърджали, заедно със свои връстници от Общинските съвети по наркотични вещества от Габрово, Хасково, Ямбол, Разград и Стара Загора, от днес до 9 април участват в семинар –тренинг в гр. Стара Загора. Той е на тема: „Личностно развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция“ и е част от инициатива –„Мрежа срещу дрогата“, която се провежда за четвърта поредна година, а броят на участващите градове в нея все повече нараства.
По време на семинара обучителните модули се водят от психолози от Фондация „Институт за съвременна психология“ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по зависимости – Стара Загора. Програмата предоставя на доброволците от всеки град - участник възможност да обменят добри практически умения и взаимно да се обучат в превантивна дейност.
Младежите от ОСНВ - Кърджали ще представят Метода на шестте мислещите шапки на Едуард де Боно. Това е техника за индивидуално или групово решаване на избран проблем. Шапката покрива главата – центъра на човешкия ум. Различните цветове символизират различни начини на мислене, а когато сменим една шапка с друга, ние виртуално променяме и модела си на мислене. За организацията и подготовката на младежите се погрижиха Общинският съвет по наркотични вещества и Местната комисията за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните при Община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1432 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign