МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
22 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[09 Април 2017]

В Кърджали бе открито 10-тото юбилейно издание на Инициативата „Мултикултурният град”


[Още снимки]

Откриването на тазгодишното издание на Инициативата „Мултикултурният град“ на Община Кърджали и Арт движение Кръг събра фенове и приятели от всички възрасти от Кърджали, Ардино и Джебел в Арт галерия Кръг. Гостуващата експозиция на младата художничка Семра Соня Доган от Истанбул, която е избрана да представя Турция на тазгодишното 11-то Световно биенале на съвременните изкуства във Флоренция от 6 до 15 октомври 2017 г., гостува в родния Кърджали с изложба „Wonderland за моята Алиса“, заедно с цялото си семейство. Тя е родена тук през 1980 г., прекарва първите си детски години в Ардино, а това е първата й самостоятелна изложба в родния град. Името на художничката е познато сред българските художествени и академични среди още от 2010 г., когато тя взе участие в нашумялата тогава изложба на турско съвременно изкуство „21 художника на 21 век“ в галерия „Академия“ на Националната художествена академия. Тогава идеята е на проф. Деврим Ербил – едно от най-известните имена в турската живопис, с който Семра работи в академичната си кариера като студентка, магистър, докторантка и преподавателка по изящни изкуства в университетите „Мимар Синан” в Истанбул, „Ататюрк“ в Ерзурум и „Гази” в Анкара. В момента художничката преподава във факултета по изящни изкуства в университета в град Адъяман, Турция. Семра, която пази и се представя с някогашното си българско име от детството Соня като авторски псевдоним, вече има зад гърба си участия в 28 общи и самостоятелни изложби.
Изложбата беше открита от Радост Николаева от Арт движение Кръг, която сподели личен спомен от организацията на изложбата „21 художника на 21 век“ в София. Поздравителен адрес от името на Община Кърджали прочете зам.-кметът Веселина Тихомирова, която подчерта, че „тази инициатива на Община Кърджали и Арт движение КРЪГ се наложи като един уникален модел на взаимодействие между артефакти, езици и местни културни ресурси, който задава нов творчески хоризонт пред мултикултурното многообразие на градове като нашия“.
Носителят на наградата „Мултикултурният човек“ за 2016 г. доц. д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, поздрави авторката и участниците в събитието с думите: „Тази прекрасна инициатива вече десет години вълнува нашия град. В месеците, когато природата се събужда, у нас също се събуждат чувствата, породени от взаимното разбиране, от богатството на културите, от взаимното съжителство на хора с различни убеждения и различни характеристики, но именно в това е богатството. И точно тази палитра са уловили организаторите и са я позиционирали в най-точното място – Кърджали“. Той поздрави авторката, като подчерта, че талантът няма граници, той не е вместен „нито във възрастова група, нито в държава, а вие го притежавате в изобилие“.
Датата 7 април – Световен ден на здравето – беше избрана от организаторите като пожелание бебето, което художничката чака пред следващия месец, да бъде човек със здрав, весел и силен дух. Тази година всички събития, включени в програмата на „Мултикултурният град“, са посветени на национални, европейски и световни дни, които свързват хората у нас и по света.


Новината е посетена: 464 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка