Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна събирането на местни данъци и такси

 19 Април 2017

Община Кърджали стартира новата кампания за събиране на местни данъци и такси, като срокът, в които гражданите могат да ги заплатят с 5% отстъпка е до 2 май. Вече са разпратени и съобщенията за дължимите суми до данъкоплатците. Дължимите суми обаче са по-високи от миналогодишните, като увеличението е за дължимия данък сгради и данък върху превозните средства, с мощност над 74КW, а такса битови отпадъци е запазена в миналогодишният размер.
Допуснатото от Административен съд-Кърджали предварително изпълнение на решението на Общински съвет Кърджали във връзка с Данък „сгради” и данък „МПС” е причината дължимите суми и съобщенията, които получават гражданите, да са изчислени по новата ставка спрямо решението на местния парламент. Това каза в интервю за Общинско радио Кърджали заместник-кметът на общината Тунджай Шюкрю.
Той уточни, че такса битови отпадъци остава на нивата от 2016 година,тъй като според определение на ВАС от 30 март тази година е отхвърлено искането за предварително изпълнение на решението на Общинския съвет.
Все още няма насрочена дата за разглеждането на казуса с Данък Сгради и Данък МПС, за автомобили над 74КW, от Върховния административен съд. При потвърждение на решението на Административен съд Кърджали от по висшата съдебна инстанция, надвзетите суми ще бъдат приспаднати по време на данъчната кампания през 2018 година, уточни Тунджай Шюкрю.
 Прочитания: 1906 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign