Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Цветен празник в детска градина „Вяра, Надежда и Любов“

 19 Април 2017

С призив : „Природата пазете“ малчуганите от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ гр. Кърджали изразиха отношение към планетата Земя с богато оформена изложба от отпадъчни материали и рециклирана хартия. Претвориха отпадъците в изкуство. Призивът е насочен към опазването на околната среда и осигуряване на по-добър живот на Земята. Целта е да се обединят хората на Планетата в защита на околната среда. Малките възпитаници на детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ станаха съпричастни с празника, като взеха участие в поредица от мероприятия, с които показаха, че искат да живеят в един по-чист и подреден свят. А задачата на преподавателите е децата от малки да разберат колко ценна е природата и колко значима е ролята на човека, за да бъде опазена тя.
В тази връзка през месец април, децата от всяка една група засадиха цветя и декоративни храсти в двора на детската градина. Изнесоха рецитал, танцуваха и пяха за Майката Земя.
Те знаят и как трябва да пазят природата, знаят също, че не трябва да късат или чупят дърветата и цветята. В направения цветарник от автомобилни гуми пред детската градина пък вече има засадени пролетни цветя.
Децата показаха вдъхновение и желание за по – добра околна среда. Подготвителните групи се включиха в почистването на двора на детската градина. А учители, родители, медицински сестри боядисаха оградата и уредите за игра в двора на детската градина.
„Децата са най – важните. От това което виждам само мога да се радвам. Инициативата е насочена към осъществяване на гражданско и екологично възпитание на децата. Екологичното възпитание от ранна възраст е неделима част от цялостния учебно – възпитателен процес в детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ сподели Невин Камбер - директор на детското заведение.


 Прочитания: 1260 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign