Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали готви 4-то издание на Конкурса за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”

 19 Април 2017

За четвърта поредна година Община Кърджали организира Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. До 31 март, крайният срок за подаване на заявки за участие, в община Кърджали са получени заявления от 24 формации, включващи общо 231 участници, съобщи днес експертът в общинска администрация Кърджали Первин Риза. Тя допълни, че най-голям брой заявки за участие – 24, има за първа възрастова група, включваща деца до 7 години, осем са формациите, които ще представят своите танцови изпълнения във втора възрастова група 8-11 години и 4 формации в трета възрастова група 12-15 години.
„Конкурсът включва възможност за изява и на по-големите батковци и каки, които са обединени в четвърта група 16-19 години, но за съжаление за тази група нямаме подадени заявки”, допълни Первин Риза.
Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от тричленно жури с председател хореографът Огнян Камишев, а критериите, по които ще се води журито при оценяването, включват техника на изпълнението, оригиналност на хореографията, артистичност, сценично поведение и костюми.
„Конкурсът има за цел да открие и подкрепи даровитите деца в областта на танцовото изкуство и да даде шанс за творческа изява на значителен брой деца и младежи, като разшири възможностите за нови контакти на формациите и групите.”, подчерта Первин Риза. „Както всеки конкурс и в този ще има победители. За всяка възрастова група се определят първо , второ и трето място, а всички колективи ще получат грамота за участие”, допълни още тя.
Четвъртото издание на Общинския конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват” ще се проведе на 22 април в Дома на културата, а началният час е 10,00.
Ще припомним, че първият конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват” се проведе през 2014 година, съвместно с ОДК, а следващите две издания изцяло се реализираха от Община Кърджали. Към всяко едно издание децата на Кърджали са проявявали изключителен интерес и броят на участниците винаги е бил над 200, каза още експертът в общинска администрация Кърджали Первин Риза.


 Прочитания: 1313 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign