Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Конференция на бъдещето ще се проведе в Кърджали

 20 Април 2017

Конференция на бъдещето ще се проведе на 24 и 25 април в Кърджали. Тя се организира от Сдружение „Деветашко плато”, а в нея са поканени да вземат участие жителите на селата по поречието на река Перперешка, община Кърджали.
В рамките на форума ще бъдат обсъдени целите и насоките за развитие на селата в региона и формулирани конкретни проекти и инициативи. След решение на участниците, някои от проектите ще бъдат финансирани от Проектен фонд, създаден от Сдружение „Деветашко плато” с финансовата подкрепа на община Кърджали и Фондация „Америка за България”.
Конференцията се организира в рамките на проект „Живи общности за жизнени села-Деветашко плато споделя рецепти за модерно селско развитие”, които се изпълнява с подкрепата на Фондация „Америка за България”. В рамките му, през ноември миналата година, сдружението проведе първото обучение за кметове на селата по поречието на р. Перперешка, община Кърджали. То даде възможност на участниците да се запознаят с модела “Деветашко плато” и неговите характеристики, да идентифицират ресурсите на селата в трите района, както и да разширят познанията си за мобилизиране на местната общност в планирането и изпълнението на дейности за местно развитие.
Община Кърджали е партньор на Сдружение „Деветашко плато” и подкрепя реализацията на проектните дейности. Населените места по поречието на р. Перперешка са един от трите целеви района обхванати по проект „Живи общности за жизнени села-Деветашко плато споделя рецепти за модерно селско развитие”.
Конференция на бъдещето ще бъде открита на 24 април /понеделник/ от 10,30 часа в хотел „Кърджали”.


 Прочитания: 1308 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign