Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученическа конференция за добри екологични практики се състоя в Кърджали

 21 Април 2017

Ученическа конференция за добри екологични практики "Земята - наш дом" се състоя вчера следобед в Общински детски комплекс /ОДК/ - Кърджали.
Тя бе организирана от ПГЕЕ "Капитан Петко войвода" със съдействието на община Кърджали и ОДК. Във форума участваха ученици както от Кърджали, така и от учебни заведения от областта. Темите представени чрез 14 презентации, бяха свързани с опазването както на водите, въздуха и биоразнообразието, така и с разделното събиране на отпадъците.
„Радващо е, че с всяка година участниците във форума стават повече. Това показва, че екологичното възпитание е важно, а темата вълнува младите хора”, каза директорът на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” Таня Тюркеджиева.
„Професионалната гимназия е пряко свързана с техниката, но не бива да забравяме, че техниката и технологията са пряко свързани с екологията. Нашите възпитаници са го доказали, представяйки преди години тяхна разработка на автомобил, задвижван със слънчева енергия”, допълни още тя.
Като съпътстваща проява на конференцията „Земята наш дом” във фоайето на ОДК бе представена богата изложба от предмети изработени от природни и отпадъчни материали.
Ученическа конференция за добри екологични практики "Земята - наш дом" е част от програмата на община Кърджали посветена на Деня на Земята-22 април.


Още снимки
 Прочитания: 1337 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign