Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Флашмоб провокира кърджалийци към четене на книги

 21 Април 2017

Проявите посветени на “Маратона на четенето”, организирани от РБ "Н.Й.Вапцаров" продължиха днес по обяд с флашмоб. Той бе реализиран в пешеходната зона, пред театъра, в центъра на Кърджали. Нетрадиционно библиотекари и читатели вървяха и четяха любими произведения, а организираният от тях поход на вървящата книга бе съпроводен от учудените погледи на минувачите.
„Днешният ни флашмоб е провокация към кърджалийци, с идеята да предизвикаме интереса им към книгите. Подходихме нетрадиционно към жителите на града и се надяваме да имаме последователи. Виждаме какво се случва в днешно време с младите хора и затова целта ни е да ги приобщим към четенето.”, подчерта директорката на РБ „Н.Й.Вапцаров”Кърджали Уляна Ганева.Тя припомни, че днес е и последният от трите отворени дни, организирани от библиотеката в който всеки посетител получава безплатна едногодишна читателска карта.
Тази вечер проявите посветени на Маратона на четеното продължават с вечер с героите на Рик Риърсън – „В света на Пърси Джаксън” от 18,30 ч. в библиотеката.

Още снимки
 Прочитания: 1454 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign