Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младежи от фото клуб "От черно до бяло" в акция за почистване брега край "Студен кладенец"

 21 Април 2017

На 22 април, по идея на младите хора от фото клуб "От черно до бяло" при ОДК Кържали, ще бъде организирано почистване на бреговата ивица край дивечовъдна станция „Студен кладенец”. Мястото е добре познато за младите хора, защото миналата година отново по тяхна идея бе почистен част от брега в района, съобщи ръководителят на Клуба Антония Грозева.
Организатори на проявата през тази година са Станислав Дюлгеров, Дивечовъден участък в „Студен кладенец”, „Конен туризъм”-Студен кладенец, Фондация „По-диви Родопи”.
Мястото на срещата за желаещите да се включат в акцията е поляна "Картали" , любима на много туристи, намираща се в началото на дивечовъдния участък. Началото е в събота 22.04.2017, от 9:00ч. Подкрепящите идеята, за по-чиста околна среда, ще бъдат разделени на групи, за да обхванат колкото се може по - голяма част от брега. Осигурени са чували и ръкавици за всички участници. На следващият ден, младите еколози-фотографи продължават с изнасянето на боклука до места достъпни за транспортиране. Община Момчилград е поела ангажимент да окаже съдействие при извозването на отпадъците.
„Нека направим това любимо на всички място по - чисто и по - красиво.”, призовават организаторите.


 Прочитания: 1546 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign