Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Хасан Азис в първото живо кметско предаване в България във Фейсбук

 24 Април 2017

Първото живо кметско предаване в България във Фейсбук вече е факт. Точно в 12 часа днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис стартира предаването „Ти и кметът”, в което даде отговор на 23 въпроса, по-голяма част от които тематично свързани.
„ Надявам се тези срещи да бъдат един допълващ и работещ модел за връзката между кърджалийци и кмета. Разбира се те са породени и от желанието Кърджали да даде още нещо иновативно за осъществяването на връзката на кмета с хората.”, каза в началото на изданието инж. Хасан Азис. Той поднесе своите извинения за промяната на деня на първата среща, поради насрочването на априлското заседание на Общинския съвет Кърджали за първоначално обявената дата на „Ти и кметът” и заяви, че ще се опита във времето това да не се повтаря.
От първото кметско предаване във Фейсбук стана ясно, че още днес ще бъде извършена проверка на детска площадка в кв. „Възрожденци” до бл. 47, която се нуждае от ремонт. Проверки ще бъдат направени и на детските площадки в парк Простор и в други квартали на града, за да се предприемат адекватни мерки за привеждането им в безопасно техническо състояния, там където е необходимо.
Доброволката към приюта за кучета в Кърджали Мария Милушева пък получи официална покана за дълго търсена среща с градоначалника. Темата за бездомните кучета и приюта в Кърджали тя ще може да обсъди с кмета на община Кърджали утре следобед.
Една голяма част от въпросите зададени към инж. Азис бяха свързани с изкърпването на дупките по улиците на града, друга с осветлението на града. Имаше и въпроси свързани с ограничаване на свободно пашуващите животни, които се допуска да влизат в тревните площи в централната градска част на Кърджали. Тук инж. Азис обърна внимание на гласуваните в края на 2016 година от Общински съвет Кърджали изменения и допълнения в Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред. Според тях установените безстопанствено пашуващи домашни животни в община Кърджали се задържат, а собствениците им се наказват със солени глоби.
В края на първото живо предаване във Фейсбук „Ти и кметът”, инж. Азис обяви резултатите от инициатива посветена на Международния ден на книгата и стартирала анкета с въпрос: Коя е любимата ви книга?
В инициативата с отговор са се включили 125 души. За тези, които обичат да четат, градоначалникът е осигурил 10 ваучера от голяма верига книжарници, които ще бъдат разпределени чрез децата от Общински детски комплекс.
Първото кметско живо предаване „Ти и кметът” завърши с очакванията, които си поставя градоначалникът от него. А те са: „Във всяко предаване поставен въпрос и решен проблем.”
На всички поставени въпроси по време на първото предаването "Ти и Кметът" , инж. Азис ще отговори писмено, както и по време на следващия Live. Прочитания: 1653 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign