Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инициативата „Мултикултурният град”-2017: Меморандум за сътрудничество за иновации в туристическата реклама

 25 Април 2017

Днес в рамките на Инициативата „Мултикултурният град“-2017 в Кърджали беше подписан Меморандум за сътрудничество от собственици на ресторанти и хотели в града и Арт движение Кръг с цел използване на архивни фотографии от живота на кърджалийци през ХХ век като част от стратегията за иновации в туристическата реклама. В документа се подчертава: „Ние, долуподписаните, приемаме този меморандум за сътрудничество като част от публична акция, целяща да насърчи използването на архивни фотографии от живота на кърджалийци през ХХ век в отговор на наложилите се тенденции в европейските градове, историческата ърбън фотография, експонирана в интериора на заведения за гости, места за хранене и хотелски вериги, да бъде разглеждана като иновативна част от модерната туристическа реклама и рекламна стратегия.”
Партньорите се съгласяват да си сътрудничат за съхраняване, селектиране и промотиране на оригинални документални фотографии и др. подобни материали, свързани с историята на Кърджали, които са приложими при създаване на визуална среда в интериора и рекламата в подкрепа на историческата и културната памет на поколенията и местните общности, и в съответствие с европейските и международните стандарти. Със събитието се отбелязва е Европейският ден за солидарност между поколенията – 29 април, когато в Арт галерия Кръг ще бъде показана колекция от архивни снимки на кърджалийски семейства под заглавие „Идеи за интериор: турска, арменска и еврейска мода, 1920-1980”.
Сред подписалите по азбучен ред са: Альоша СИНАБОВ – ресторант „Парадайс“, Айлин АЛИОСМАН – закусвалня „Вкусна гозба“, Бахар ПАЛОВА – хотел „Кърджали“, Дечко ПЕПЕЛАНОВ – ресторант „The Plays”, Мирослав ШОПОВ – кораб-ресторант "Емона", Сабахатин ГЬОКЧЕ – комплекс „Ида“, Халил МЕХМЕД – хотел „България“, Христо ЛАМБЕВ – ресторант-механа „Старата къща“ и Трифон ВИДИНСКИ – къща за гости „Трифон Зарезан“. Партньорите се съгласяват всеки акт на иновация в интериора, базиран върху архивни фотографии от живота на кърджалийци през ХХ век да става публичен и споделен.
Меморандумът е отворен и за нови участници, които са готови да се присъединят към новаторската инициатива, която се стреми да осигури "нов живот на старите снимки" чрез включването им в стратегията за иновации в туристическата реклама и разширяване по този начин на популярността на Кърджали като дестинация.


Още снимки
 Прочитания: 1832 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign