Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общественият съвет към Общинския съвет с първи предложения: синята зона и осветлението на Кърджали

 25 Април 2017

Ден след учредяването си, Общественият съвет към Общинския съвет на Кърджали постави за разглеждане първите въпроси пред общинските съветници, на днешното редовно заседание на Общински съвет. От трибуната на местният парламент ги анонсира новоизбраният ръководител на Организационната комисия на Обществения съвет Милан Миланов. Те бяха свързани с осветлението на града и прилагането на решението на ОбС от края на 2016г. за създаване на „синя зона” в централната градска част. Новосъздадената структура очаква да има своевременна реакция отстрана на местния парламент.
Миланов подчерта острата необходимост от въвеждане на почасовото паркиране, като се мотивира с натоварения трафик и нерегламентирано паркиране по зелени площи в центъра на Кърджали, особено в пазарни дни.
Двата въпроса са били обсъдени за поставяне пред общинските съветници на първото учредително заседание на Обществения съвет, което се проведе снощи. На него присъстваха близо 50 кърджалийци, изявени общественици с активна гражданска позиция. На учредителното заседание на Общественият съвет бе избрано и ръководство на консултативния орган към Общински съвет Кърджали. Миланов ще има двама заместници и това са Расим Муса, бивш кмет на Кърджали и настоящ обществен посредник и Ангел Бакалов. Секретар на 17 членната обществената структура е адвокатът Кирилка Петкова.
„Нашата работа е не да пречим на работата на ОбС, а да бъдем в помощ на съветници и общинско ръководство за открояване и предприемане на навременни реакции на обществените потребности.”, подчерта днес по време на заседанието на Общинския съвет Кърджали Милан Миланов.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис адмирира структурирането на Общественият съвет към Общински съвет Кърджали и изрази надежда, че освен коректив в работата на местния парламент съветът ще бъде и партньор в работата на община Кърджали при конкретни проблеми.


 Прочитания: 1296 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign