МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
22 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[25 Април 2017]

Общинският съвет гласува решение за продажба на три имота в застроителна зона Юг на Парк „Арпезос-Север”Три имота на обща стойност от близо 3 милиона и 500 хиляди лева ще бъдат продадени на търг, решиха днес на свое заседание общинските съветници в Кърджали. Трите големи парцела са в парк „Арпезос – север“ и се намират вдясно от моста за кв. „Възрожденци”.
Те са предвидени за административно обществено ползване, двата с площ над 5 хил. кв. м., третият с площ 1908 кв. м. Предложението е продажбата да се извърши чрез публично оповестен търг, с възможност обектите да представляват общ архитектурно строителен комплекс.
Общата начална тръжна цена за всички имоти е в размер на 3 491 500 лв. без ДДС, а депозитът за участие в търга е в размер на 2 444 000 лева.
По време на дебатите председателят на групата на реформаторите Радослав Милев внесе предложение трите имоти да бъдат продадени поотделно, а не в пакет, както предвижда предложението на общинската администрация. В мотивите си той изтъкна, че имотите продадени поотделно, ще акумулират повече средства отколкото ако са в пакет, които ще могат да се инвестират в детски заведения на територията на общината. От друга страна, ако се продават поотделно имотите, ще могат да се явят повече фирми, а сега бройката им се ограничава, тъй като депозит от 2,5 милиона лева едва ли е по силите на всяка фирма, коментира Радослав Милев.
В отговор на това предложение кметът инж. Хасан Азис изтъкна своите мотиви, залегнали в предложението на администрацията имотите да се продават анблок. „Продажбата не е само действие, чрез което общината се освобождава от своите активи, но тя дават възможност на инвеститорите да инвестират в Кърджали и по този начин градът да получи своето развитие”, коментира градоначалникът.
И даде пример с продажбата на имотите в бившия казармен имот до автогарата, там където сега са веригите хипермаркети Билла, Кауфланд, Технополис. „Там можеше да разделим имотите и да ги предложим за продажба. Със сигурност общината може би щеше да получи по-добра цена. Но получавайки по висока цена от тази зона – бившия казармен район, Кърджали нямаше да получи това благоустройствено развитие, което получи, продавайки имотите анблок. В крайна сметка е чрез продажбата на един имот да се привлече един по-голям инвеститор, като гаранция за сериозните му намерения се явява и големия размер на депозита за участие в търга”, коментира кметът инж. Хасан Азис.
В крайна сметка мнозинството в Общинския съвет прие предложението на кмета и общинската администрация трите имота в парк Арпезос Север да се продадат анблок.

Новината е посетена: 429 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка