Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Паисиевци с награда от Национален фестивал за млади изпълнители „Родолюбие” 2017

 26 Април 2017

Учениците от Вокална група „Звънче“ при СУ „Отец Паисий“-Кърджали с ръководител г-жа Евгения Пейкова, представиха Кърджали в тринадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие” 2017 в Панагюрище. В програмата за групови участия те изпълниха китка патриотични български песни, сред които „Стани, стани, юнак балкански“, „Вятър ечи“ и „Де е Бълария“.
Във фестивалните индивидуални участия от втора и трета възрастова група училището ни представиха Веселина Желязкова Стефанова с изпълнение на „Хубава си, моя горо“ и „Бонболандия“ и Димитър Желязков Стефанов с песните „За теб България“ и „Мечта за изгрев“.
Фестивалът бе открит на 22 април в Панагюрище и в него участваха над 300 изпълнители от 21 населени места. Те бяха оценявани от професионално жури в състав: доц. Етиен Леви– български певец и музикален педагог, преподавател към департамент „Музика“ в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица риалити формати;Красимир Гюлмезов –композитор, певец и инструменталист; Искра Милкова- сертифициран вокален преподавател, инструктор към Американския институт IVA; Дочка Кацарева – литератор, педагог, общественик, идеен основател на Национален фестивал „Родолюбие“. Паралелно с професионалното жури, изпълненията на участниците се оценяваха и от детско жури в състав: Йоанна Чамова и Иван Бондар.
Преди официалното откриване на празника, младите паисиевци – единствени представители от област Кърджали, участваха в традиционното празнично шествие, което премина през централния площад „20 април” и се отправи към Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци”, където поднесоха цветя и отдадоха почит на героите от Априлската епопея с едноминутно мълчание.
Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие” е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за 2016-2017 година и от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 141 години Априлска епопея.

Още снимки
 Прочитания: 2966 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign