Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Престижна награда по английски език за ученик и учител от ЕГ „Христо Ботев” Кърджали

 26 Април 2017

Осмокласничката Петя Беловска от ЕГ „Христо Ботев” Кърджали се класира на второ място в групата си в Националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Тя получи своята награда по време на националната конференция „Ден на Кеймбридж“ – най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас, което се проведе на 22 април в столицата.
Победителите от състезанието бяха определени сред огромната конкуренция на 10 000 ученици, явили се на вътрешния кръг на състезанието и над 800, взели участие в националния кръг.
Петя спечели второто място в групата си, съревновавайки се с още 127 ученици от цялата страна. За него, възпитаничката на Гимназията получи медал, сертификат и ваучер на стойност 150лв.. Те и бяха връчени от Владимир Колев-управител на издателство Клет България. Петя Беловска получи и комплименти за представянето си от г-н Пол Збили, Мениджър”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас.
С награда бе отличена и нейната учителка по английски език Златка Тодорова.
Постигнатите резултати в националната олимпиада не са случайност, а закономерен резултат от дългогодишните традиции в преподаването и обучението по английски език в ЕГ „Христо Ботев”. Участието в множество проекти и програми за подготовка на ученици за участие в олимпиади и състезания, както и системната и задълбочена подготовка в учебните часове още от осми клас са фактор за високите постижения, постигани от учениците. Гимназията е безспорен лидер в чуждоезиковото обучение в региона. От 2009 г. ЕГ „Христо Ботев” е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и изпитен център за сертификатните изпити на Кеймбридж – PET, FCE и CAE. От 2011 г. в гимназията преподават и англоезични помощник – учители от фондация Фулбрайт, които също допринасят за развитие на комуникативните умения на учениците.


 Прочитания: 1797 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign