Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празник на цветята за Деня на земята се вихри в Градската градина на Кърджали

 28 Април 2017

С много цветя, усмивки, постери, музика и танци днес премина заключителния етап от честването на Деня на Земята – 22 април, организирано от Община Кърджали. Това се случва за 16-та поредна година, а мястото на събитието отново бе трибуната пред постамента на бившия паметник на Георги Димитров в Градската градина. Участници в него бяха деца от 11 учебни заведения в община Кърджали, техни преподаватели, родители, баби и дядовци.
Старт на Празника на цветята даде ландшафтен архитект Анжела Василева – главен експерт в отдел „Опазване на околната среда” в общинската администрация. Тя пожела успех на участниците в празника, като не пропусна да отбележи, че проявите, посветени на Деня на земята – 22 април в Кърджали ежегодно биват отличавани от РИОСВ – Хасково.
Младите представители на учебните заведения имаха задачата да аранжират цветя и букети, както и да представят постери посветени на Деня на земята, изработени от самите тях. За доброто настроение на участници и публика се погрижиха с изпълненията си музикални и танцови състави при ОДК и учебни заведения и детски градини в Кърджали.
Водещите на пролетното детско шоу припомниха предишни прояви, посветени на Деня на Земята, а те са свързани със засаждане на фиданки в парковете на Кърджали, регионалната младежка среща в ОДК „Земята – наш дом”, колоездачни обиколки на областния център.
Днешната програма, посветена на Деня на земята започна с Празник на цветята. В него се включиха със свои аранжировки на цветя и букети ученици от училищата „Отец паисий”, „Йордан Йовков”, „Климент Охридски, „Вл. Димитров – Майстора”, Св. Св. Кирил и Методий”, „П.Р. Славейков”, „Васил Левски”, Езикова гимназия „Христо Ботев”, ПГ по туризъм, ПГ по облекло и дизайн и ПГ по строителство и архитектура.

Още снимки
 Прочитания: 1562 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign