Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нова среща по проблема с хвостохранилището ще се проведе днес в столицата

 07 Февруари 2007

Нова среща по проблема със запрашаването от хвостохранилището на “Горубсо-Кърджали” АД ще се проведе днес следобед в София. В нея ще участват министър Джевдет Чакъров, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, управителят на “Горубсо-Кърджали”АД Живка Ковачева, депутати от област Кърджали.
Това е трета среща, на която ще се дискутира темата в Министерството на околната среда и водите.В края на месец януари кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна в столицата със зам.министъра на околната среда и водите г-н Йордан Дардов, гл.секретар на МОСВ и г-н Тодор Димитров, директор на дирекция “Земни недра и подземни богатства” в МОСВ и ги запозна със състоянието на хвостохранилището, както и с подписката против запрашаването на живеещите в Островица и Вишеград.
На втори февруари инж.Хасан Азис проведе разговор и с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. На срещата присъстваха още кметът на с.Островица Осман Халил, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, общинския съветник Хакиф Емин, както и директорът на ПУДООС/Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ г-жа Емилия Стоянова. Тогава министър Чакъров каза, че е запознат с възникналото напрежение и ситуацията в града и увери участниците в срещата, че ще се намери приемливо решение за хвостохранилището.
Очаква се по време на днешните разговори да бъде взето конкретно решение за начина, по които може да се разреши проблема с хвостохранилището.Ще бъде разгледан и начина на финансиране на проекта на община Кърджали за рекултивация на депото.На срещата днес е поканен да присъства и директорът на РИОСВ Хасково Димитър Илиев.


 Прочитания: 2435 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign