Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

През летния сезон детските градини в община Кърджали преминават на режим „смесени групи”

 01 Юни 2017

Всички детски градини в община Кърджали ще работят през летния сезон като се образуват смесени групи. Този режим на работа ще продължи до първия учебен ден на учебната 2017/2018 година. Това каза на брифинг кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Към днешна дата в 23-те детски градини в община Кърджали се приемат 2400 деца. Те са разпределени в 12 детски градини в селата, които се посещават от 480 деца, а 11-те детски градини в града поемат 1920 деца.
За тази учебна година все още има свободни места в 4 детски заведения. В ДГ „Детелина” те са 40, в ДГ „Ян Бибиян” – 25, в ДГ „Дъга” – 11 и в ДГ „Зравец” – 35 свободни места.
По думите на кмета местата в детските градини в община Кърджали са достатъчно. „Проблемът възниква от голямото желание на родителите да насочват децата си в централната градска част. По малко са желаещите да пращат децата си на детска градина в кварталите. В рамките на капацитетата на детските градини имаме възможност да поемем почти на 100 процента децата и в града, и в населените места”, коментира инж. Хасан Азис.
По думите му в няколко населени места на общината стои въпроса за оптимизирането на детските градини. Към настоящия момент има детски градини, които се посещават от 6-7 дица, за които се грижат 4 души персонал. Тези детски градини ще бъдат закрити, а една от тях е в село Люляково. Децата в нея ще бъдат пренасочвани в по-големите детски градини в рейона”, каза още кметът на общината.


 Прочитания: 1675 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign