Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С тържествена заря - проверка Кърджали чества 2 юни

 01 Юни 2017В навечерието на 2 юни на площад „Освобождение” в Кърджали се състоя тържествена заря-проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. В ритуала се включиха представителни роти от 68 бригада Специални сили и духов оркестър от гарнизон Пловдив, в Кърджали бе и бригаден генерал Явор Матеев, който прие рапорта на командващ зарята.
По традиция участваха и ученически блокове, водени от Първи гвардейски ученическия отряд.
Гости на тържеството бяха областният управител Никола Чанев, зам.- председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, старши комисар Венцислав Момчилов, директор на ОД на МВР, Георги Ангелов, директор на Териториална дирекция „Национална сигурност“, комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Желязко Стефанов, окръжен прокурор, майор Златко Белев заместник-началникът на Областния военен отдел в Кърджали, Бойко Бенеков, председател на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Кърджали, Петър Щерев, председател на Общински съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Ани Иванова, председател на Областния съюз на ветераните от войните, Гроздан Колев, началник на РУО – Кърджали, Расим Муса, омбудсман на община Кърджали.
Слово за безпримерната саможертва на великия българин и хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата и независимостта на отечеството произнесе областният управител Никола Чанев.Проявата завърши с тържествени илюминации.

Още снимки
 Прочитания: 1819 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign