Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийци гостуваха в побратимената румънска община Меджидие

 11 Юни 2017


На 9 юни 2017г. на посещение в побратимената община Меджидие, Румъния бяха кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметът Мюмюн Али и група кметове на населени места.Кърджалийци проведоха среща с кмета на Меджидие Валентин Врабие, който е на този пост от 1 г. Той поздрави гостите и изрази задоволство, че контактите между двете побратимени общини продължават. Чувствам ви близки, самият аз съм бил кмет на населено място в продължение на 8 години и знам, че отговорността е твърде голяма, каза в приветствието си към кърджалийските кметове румънският домакин.Меджидие има много сходни неща с Кърджали, населението е смесено, 30 на сто са мюсюлмани. Общината реализира европейски проекти, прави усилия да привлече инвестиции и да реши проблема с безработицата.В момента има готови 33 проекта за над 100 млн.евро.
Инж.Азис благодари на домакините за топлото посрещане и пожела успешен мандат на румънския си колега. Той разказа за последните реализирани проекти по европейски програми в Кърджали.Изрази надежда, че сътрудничеството между двете общини ще се разширява и покани румънския си колега в Кърджали за празника на града на 21 октомври. Нашата община е придобила известност в България като столица на толерантността, радвам се, че вие също сте пример във вашата страна за добро съжителство, разбирателство и толерантност между гражданите от различни етноси и вероизповедания, посочи инж.Азис.
Двамата кметове си размениха подаръци. Домакините от румънската община бяха подготвили кратка музикална програма, представяща песните и танците на различните местни етнически групи.Кърджалийската делегация се запозна със забележителностите на Меджидие и близкия град Констанца.


Още снимки
 Прочитания: 1978 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign