МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
22 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[14 Юни 2017]

Инж.Азис прие представителя на Комисариата по бежанците за България Матайс льо Рут


[Още снимки]

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис проведе работна среща с Матайс льо Рут, представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България. Тя бе част от инициираните от страна на Матайс льо Рут срещи с представители на местната власт в контекста на подготвяната нова Наредба за интеграция на бежанците.
„Потенциалната роля на общините при интеграцията на бежанци в страната Ви е голяма. Някои хора се страхуват от бежанците, други виждат възможности при интеграцията им, но за нас е важно да обменим гледни точки по тази тема.Очакванията ми от тези срещи са и да разбера до каква степен местните общности приемат бежанците и доколко интегрирането им в тази общност е възможно.“, каза в началото на срещата Матайс льо Рут. Той подчерта, че гледа на процеса на интеграция на бежанците като въпрос на перспектива, за която трябва да има последователен и смислен подход, а не да се работи на парче.
Инж. Азис подчерта, че община Кърджали до момента няма опит в работата с бежанци, но темата не трябва да бъде разглеждана само на държавно ниво, нито само на ниво местна власт. По думите му бежанският въпрос досега е представян само от негативна гледна точка, затова и работата по него трябва да слезе на по-ниски нива.
„Хората се страхуват защото нямат информация. Интеграцията на бежанците трябва да бъде разглеждана не само като държавна и местна политика, но и да има обратна връзка с гражданското общество чрез участието и на неправителствения сектор. Трябва да има повече информация, повече срещи, споделяне на добри практики, а не само негативните тенденции.“
В хода на разговора, градоначалникът подчерта, че проблемът е многопластов и е необходима много работа, за да се опознае и разбере от всички слоеве. Интеграцията на бежанците трябва да бъде разглеждана и в още няколко контекста. Те са свързани с необходимата инфраструктура за посрещането на определен поток от хора, с интеграция им не само на трудовия пазар, но и в социалeн, културен и религиозен аспект. Според него трябва да се търси диалог с НСОРБ при изготвяне на новата наредба за бежанците.

Новината е посетена: 606 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка