Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С редица инициативи Младежки клуб по наркотични вещества отбеляза Световния ден срещу наркоманиите

 26 Юни 2017

Множество прояви на Младежкия клуб по наркотични вещества към ОСНВ в Кърджали белязаха 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици.
Днес младите хора заедно с експертите от Превантивно-информационния център проведоха информационна кампания в центъра на града. Гражданите и гостите на Кърджали имаха възможност да получат информационни материали, свързани с борбата срещу дрогата, да напишат свое послание в специално наречена за това книга, да нарисуват рисунка по темата.
Информационна кампания срещу дрогата е само една част от множеството прояви на Младежкия клуб към ОСНВ в Кърджали. Довечера кърджалийци са поканени на тематичната постановка „Спасителят” на театрална фондация „Улична банда”, която ще се играе тази вечер от 18.30 часа в Дома на културата.
След приключването й един от авторите Ивайло Захариев ще сподели с младите хора неговия личен опит с наркотиците
В събота децата от клуба се срещнаха с връстниците си от Смолян, които за първа година се включват в антидрога инициативи, като срещата премина под мотото „Децаобучават деца”.
В петък младите хора от Клуба присъстваха на симулативен процес по дело за разпространение на наркотици в Районния съд с участието на десетокласници от Езиковата гимназия „Христо Ботев” в Кърджали. Процесът е част от образователната програма „Съдебна власт ­информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Още снимки
 Прочитания: 1962 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign