Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първо заседание на Комисията за овладяване популацията на безстопанствените кучета

 04 Юли 2017

Преброяване на домашните любимци на територията на Община Кърджали и създаване на пълен регистър на домашни и безстопанствени кучета. С това решение излезе на първото си заседание Комисията за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Тя бе създадена по идея на кмета инж. Хасан Азис, неин председател е зам.-кметът Мюмюн Али. В състава й влизат регионалният директор на Агенцията по храните Георги Грозев, гастроентерологът и бивш общински съветник д-р Марин Мухтаров, общинският съветник Мехмед Мехмед, общински експерти, ветеринари и природозащитници.
Участниците на срещата бяха единодушни, че овладяването популацията на безстопанствените кучета може да бъде решено, само ако институции и граждани си посредничат. Преброяването на кучетата ще бъде акцент и на предстоящата среща с кметовете на населени места. За броя на домашните любимци в града ще се търси съдействие и от домоуправителите. Резултатите трябва да бъдат ясни до края на месеца.
”Като следваща стъпка се надяваме поетапно да бъдат кастрирани и чипирани бездомните кучета. Вярваме, че кърджалийци ще покажат съпричастност за решаването на този социален проблем”, съобщи след срещата зам.-кметът Мюмюн Али.
Второто заседание на работната комисия е насрочено за 28 юли.

Още снимки
 Прочитания: 1754 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign