МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[20 Юли 2017]

Общината търси съдействието на полицията за опазването на детските площадки от вандалиНай-късно до понеделник ще започне ремонта на детските площадки в парк Простор и градинката до църквата „Свети Георги”, части от които са унищожени от вандалски прояви в тъмните часове на денонощието.
На няколко пъти ни се налага след вандалски прояви да обновяваме детската площадка в парк Простор. Частите, които получихме от Турция, тъй като площадката е дарение от там и тук няма такива, вече са пристигнали и от понеделник фирмата ще започне ремонта, заяви пред журналисти пред самото съоръжение кметът на общината инж. Хасан Азис. По думите му вандалските прояви срещу обществено имущество може да се реши само с обединени усилия на всички – граждани и институции.
„Призивът ми е да бъдем добри стопани на всичко онова, което ползват нашите деца. Ако не обединим усилията си – община, полиция и граждани, няма да успеем. Да обграждаме детските площадки с високи огради или до всяка една да поставяме пазач нощно време също не е във визията на общината, за разрешаването на проблема”, коментира градоначалникът.
Той заяви намерението си още през тази седмица да изпрати писмо до полицията, да се направим работна среща, на която да се определят какви мерки могат да се предприемат от страна на органите на реда от една страна и от друга – с какво общината може да помогне на полицията за разрешаването на проблема с вандализма.
И още едва мярка е замислила общината срещу него. Още през следващата седмица общината ще предприеме кампания, условно наречена „Община Кърджали срещу вандалите”, в специална платформа на общинския сайт, където гражданите ще могат да качват своите сигнали чрез текст и снимки, за вандалски прояви по парковите места на Кърджали, съобщи заместник кметът инж. Катя Митовска.
На въпрос колко струва на общината възстановяването на щетите от вандалските прояви по детските площадки и други паркови съоръжения, тя отговори, че от 2015 година досега общината е инвестирала в тази дейност близо 38 хиляди лева като за 2015-а те са били 5 хиляди, за 2016-а – 17 600 лева и за 2017 – около 17 хиляди лева за ремонт на детски площадки, кошчета за смет, счупени пейки.
На територията на град Кърджали има над 70 детски площадки. Повече от половина се нуждаят от основен ремонт, а някои трябва и изцяло да се подновят, каза заместник-кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска. По думите и там, където съоръженията са опасни за децата, са демонтирани.

Новината е посетена: 973 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка