МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[20 Юли 2017]

Проведе се Ден на отворените врати за безработни в община Кърджали


[Още снимки]

Днес община Кърджали провежда Ден на отворени врати за безработни съвместно с Бюрото по труда. По този начин стартира и реализацията на идеята на кмета инж. Хасан Азис чрез поредица от Дни на отворени врати по администрации и предприятия безработните да се запознаят със спецификите на определени работни места и по този начин да се опосредтва връзката между работодатели и безработни.
„Моето наблюдение е, че нито работодателите, нито безработните, които търсят своята реализация са запознати с условията на труд в онези сфери към които трябва да съществува взаимен интерес. Идеята е институциите и предприятията първо да отворят своите врати за хората, които търсят реализация на пазара на труда, а самите работодатели ще имат интерес да опознаят и хората, които биха наели на работа”, коментира кметът инж. Хасан Азис.
Малко след 10 часа в Бизнес инкубатора започна срещата или Деня на отворените врати с безработните, които пожелаха да се запознаят с работата на общинската администрация. Те бяха посрещнати от ръководството на общината в лицето на двамата заместник-кметове Тунджай Шукрю и инж. Катя Митовска, секретарят Сезгин Бекир и временно изпълняващия длъжността директор на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим. В срещата участваха и експерти от общинската администрация.
Тя бе открита от секретарят на общината Сезгин Бекир, който запозна присъстващите със същността на работата в една общинска администрация, като подчерта, че работата на администратора никак не е лесна, защото той трябва да се справи с непрекъснато променящата се законодателна уредба в страната, от която зависят и правилните решения на ръководството.
За смисъла на Деня на отворените врати за безработни по предприятия администрации говори и временно изпълняващия длъжността директор на Бюрото по труда Метин Хафъзсалим, който каза срещата на работодатели и безработни е от изключителен интерес за двете страни, а задължение на посредниците в Бюрото е да организира и инициира подобни срещи.
След срещата в Бизнес инкубатора ръководството на общината и проявилите интерес към администрацията безработни посетиха администрацията като посетиха и се запознаха с работата на отделите „Образование”, „Социални дейности”, „Екология”, Информационният център, Местни данъци и такси.
А кметът инж. Хасан Азис каза, че през следващата седмица му предстоят срещи с ръководителите на филиалите на висшите учебни заведения в Кърджали, и професионалните гимназии, както и с работодатели от индустриалния сектор, на които на които да бъдат стиковани интересите на страните по отношение на търсените специалности в реалния сектор.


Новината е посетена: 1019 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка