МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[25 Юли 2017]

Инж. Хасан Азис: Новият законопроект за определяне на такса смет ще бъде силово наложенНационалното сдружение на общините в България поиска отсрочка и тригодишен период за въвеждане на новите начини за изчисляване на такса смет. Правителството пък одобри проектопромени в Закона за местните данъци и такси, които предвиждат от 2019 година такса смет да зависи от три фактора по избор - според количеството изхвърлен боклук, според големината на имота и според хората, които живеят в имота.
„Това е дългоочакван закон не само от местната власт, но и от гражданите, а и въпрос, който касае взаимоотношенията между граждани, местна власт и централна изпълнителна власт. Това, че този закон е факт обаче и е внесен вече от Министерски съвет в Народното събрание, налага няколко извода, които трябва да се направят", коментира в студиото на „Денят започва" по БНТ кметът на Кърджали Хасан Азис.
“Това, че този закон е факт обаче и е внесен вече от Министерски съвет в Народното събрание, налага няколко извода, които трябва да се направят. На първо място, изхождайки от факта, че този законопроект е внесен в НС без нито едно предложение от Националното сдружение да бъде прието, този законопроект явно е административно и силово наложен или ще бъде наложен на местната власт. На второ място този законопроект ограничава възможността местната власт и местното самоуправление да търси различни възможности от това, което е предвидено в закона за определяне на спецификата такава, каквато има в Бургас, в Троян, в Кърджали и навсякъде другаде в страната. На трето място ние сме обезпокоени от късите срокове, които трябва този закон да влезе в сила.”, подчерта Азис.

Новината е посетена: 880 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка