Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изнесено обучение на студенти на ТУ-Габрово в Кърджали обсъдиха кмет и ректор

 16 Август 2017

Организиране на изнесено бизнес ориентирано обучение на студенти към Технически университет-Габрово в Кърджали беше една от темите на разговор между кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис и ректора на ТУ-Габрово проф.Райчо Иларионов днес. Идеята е след среща с местни работодатели в началото на септември за обучение да бъдат определени работници от производството, специалността също ще бъде уточнена съвместно с работодателите.За старта на инициативата е необходимо сформиране на група поне от 25 души.
Инж.Азис се ангажира да съдейства на университетското ръководство за реализиране на тази инициатива, тъй като местните фирми имат нужда от кадри с инженерна подготовка.Той сподели, че след преминаване на професионалните гимназии към общината ще настоява и за актуализиране на учебните програми, за да могат да се подготвят кадри , съобразени с нуждите на местния бизнес. В тази връзка вече са водени разговори с ръководствата на професионалните гимназии и Министерство на образованието и науката .
Частните инвеститори в Кърджали имат необходимост от подготвени специалисти за местното производство. Предстои откриване на нови производства в следващите години, има проявен интерес от инвеститори и нуждата от подготвени специалисти ще нараства, каза още кметът.
По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за реализация на общи проекти между общината и университета в различни области.


 Прочитания: 1844 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign