Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис инспектира блоковете, които се санират във „Възрожденци“

 17 Август 2017

Кметът на общината инж. Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж. Катя Митовска инспектираха вчера жилищните сгради в кв. “Възрожденци“, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност към МРРБ. Санирането се движи с добри темпове, се увериха на място представителите на общината. Инж.Азис разговаря с представители на фирмите и на Сдруженията на собствениците на жилища в сградите, които се санират. Отзивите от живеещите са добри, няма оплаквания.

Всички 29 жилищни блока в Кърджали, които са одобрени за саниране вече имат разрешителни за започване на строително-монтажни работи. Повече от половината от тях имат открита строителна площадка и при тях е започнала подмяната на дограмата и изпълнението на топло и хидроизолацията.
Всеки жилищен блок се санира от различна фирма, а срокът за изпълнение е от 3 до 6 месеца.Очакванията са, че фирмите ще се справят в сроковете, заложени в договорите и строителните дейности ще приключат до зимата.
Още по време на тристранна среща на 1 юни кметът призова собственици, община и фирми да бъдат в постоянен контакт и да си партнират, за да може процесът по саниране да върви без напрежение и всеки обект да бъде завършен в срок и с добро качество, тъй като това е една добра и важна инвестиция за Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 1914 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign