Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес Кърджали е домакин на II Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България

 29 Август 2017

Днес Кърджали е домакин на ІІ Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Той е посветен на 140-та годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 15 август до 4 септември. Включва четири водни прехода с каяци по язовир Искър, река Струма, язовирите в Западни Родопи, язовирите по р. Арда и наземни преходи.
В похода ще участват български и руски деца и младежи, придружени от треньори и възпитатели. По язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец” ще гребат около 60 - 70 души, 34 от руска и толкова от българска страна. Те ще нощуват в Национален учебен център по военно обучение в с. Широко поле на биваци и палатков лагер. Там те ще се срещнат с 30-40 младежи от местната общност, ученици, спортисти, самодейци, представители на общината и официални гости.
Основната цел на похода е възпитанието на младите хора. Специфичните цели са: да се запълни дефицита от общуване „лице в лице” между младежите, да се укрепи взаимното уважение и признателността между българския и руския народи; да се изгради отборен дух и се тренира физическа издръжливост и твърдост на характера, да се възпита грижовно отношение към околната среда.
Програма на II Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България
8.00 - 12.00 ч. - Гребане "р. Боровица - кота 0“ и обратно
12.00 - 13.00 ч. - Лагер на хижа Боровоца
13.00 - 17.00 - Гребане „р. Боровица – Стената и обратно до Главатарци"
17.00 - 18.00 ч. - Настаняване в НУЦ по военно обучение - с. Широко поле
18.00 ч. - Среща с младежи от местната общност, ученици, спортисти, самодейци, представители на общината и официални гости Прочитания: 1728 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign