МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
23 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[02 Септември 2017]

С „Визуални метафори" екипът на Арт движение КРЪГ посрещна художнички и кураторки от САЩ и Япония


[Още снимки]


С експериментална експозиция на две родени в края на 90-те в Кърджали авторки – Златина Точкова и Сибила Керелезова екипът на Арт движение КРЪГ посрещна в Арт галерията в Кърджали гостуващите в Дъждовница художнички и кураторки от САЩ и Япония. Общата експозиция под заглавие „Визуални метафори“ е първа съвместна акция на двете млади авторки, която включва 27 фотографии, колажи и фотоманипулирани изображения, заснети през последната година, опроделяни от самите тях „експериментални изследвания на ежедневието“. За Сибила Керелезова това е първа поява на кърджалийската артистична сцена и трето по рода си участие в художествен проект. Досега има 2 участия в изложби в София: „25 години от другата страна“ (2015) под патронажа на президента на РБ, и „Изгубени в превода“ (2017), организирана от Гьоте-институт. Два пъти е печелила националното състезание за ученици по ИТ и визуални изкуства в категория „Графичен дизайн“, а в момента е студентка по индустриален дизайн в Техническия университет. Златина Точкова е член на Кръг от 2013 г. и е участвала в различни творчески акции и изложби на организацията, в т.ч. и самостоятелни. В момента следва кинорежисура в НАТФИЗ. Експозицията на двете млади авторки беше концептуален фон на партито за „Добре дошли“, което Кръг организира за своите гости от Чикаго.
В центъра на галерията 8-те гост-художнички и кураторки от САЩ и Япония бяха посрещнати от специална артинсталация, създадена по техни авторски произведения и придружена с текстове и снимки. Всяка авторка беше представена на публиката с нейната конкретна творческа история, с разказ за участието й в живота на Чикагската ARC Галерия, създадена от жени, и в международния културен живот. В приветствието си зам.-кметът по култура Веселина Тихомирова подчерта, че опитът на Галерия ARC от Чикаго е особено ценен не само заради високите художествени постижения на артистите, а и заради богатия и безспорен опит на организацията им да подкрепя различни граждански каузи със средствата на изкуството, „без дискриминация спрямо пол, раса, възраст, класа, етнос, сексуална, духовна или политическа ориентация“. Тя пожела успех на двете дебютантки и на партньорите от Кръг и Галерия ARC от Чикаго в стремежа им да разширят не само изразните възможности на изкуството, но и приятелството между двата града – Кърджали и Чикаго.
За финал на събитието световно известната басистка проф. д-р Петя Бъговска изнесе мини рецитал за бас в Арт галерия Кръг. В статията La Voix Bulgaire-Petia Bagovska, публикувана в Double bassist (London, 2000) – едно от водещите световни музикални списания, авторът я поставя сред „жените-новатори, чиято дейност като педагог, солист и музикант, е с изключителен принос за развитието на световното контрабасово изкуство…”. От 2012 г. до 2015 г. проф. Петя Бъговска е председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци в България, в момента преподава в Националната музикална академия и е член на Изпълнителния комитет на Международната организация на музикантите – FIM.
Новината е посетена: 1148 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка