МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[06 Септември 2017]

Кърджали почете 132-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия


[Още снимки]

Стотици граждани и гости на Кърджали отбелязаха днес 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Традиционно събитието бе пред Паметника на Освободителите в градската градина. Гости на тържеството бяха заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, народният представител Адлен Шефкет, областният управител Никола Чанев, заместник-кметовете на община Кърджали Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов. От тяхно име и от името на други държавни структури, обществени граждански организации и политически партии бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на освободителите.
Слово за 132 годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия прочете заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. В него тя подчерта, че само 7 години след Берлинския договор българите изненадват Европа с един акт, противостоящ на интересите на Великите сили, а именно: обявяват Съединението на Княжество България и Източна Румелия, с което е поправена историческата несправедливост, наложена от същите Велики сили.
„В тези съдбовни дни българите доказаха, че можем да разчитаме на собствените си сили , че когато сме единни, няма невъзможни неща. Общата кауза кара непримиримите дотогава либерали и консерватори да загърбят противоречията и разногласията си. И така същите тези българи от двете страни на Балкана на 6 –ти септември задружно са извикали „Да живее Съединението!“, каза в словото си заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова.
След това последва празнична програма с изпълнения на медалисти от Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен, който се проведе през миналата седмица в Неделино, и на състави от Народно читалище „Родопски фар” в кв. Гледка.

Новината е посетена: 865 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи