Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Малки художници от Кърджали участваха в VI –я Международен детско-юношески пленер „Арт пристан Русе”

 07 Септември 2017

Малки художници от Кърджали участваха в VI –я Международен детско-юношески пленер „Арт пристан Русе” от 29 август до 1 септември в град Русе. За втора година Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Еминова се включи в престижния детски форум по покана на организаторите от Сдружение с нестопанска цел „Детски пристан Русе“. Елеонора Кирекчиева на 18 г. и Бесте Бербер на 12 г. представиха достойно школата и Кърджали.
Темата на пленера беше „ПОРТРЕТИ“. Четири дни 23 деца от България и Румъния – художници, фотографи и творци на словото, работиха върху поставената тема. Участниците създадоха и показаха различни техники в живописта, графиката и другите видове изобразителни изкуства. Фотографите представиха своя различен поглед към темата. За това време участниците имаха възможност да рисуват, снимат и преоткрият уникалната русенска архитектура, природа и река Дунав, да видят и нарисуват забележителностите на града.
На 1 септември с детските творби в центъра на Русе бе открита изложба, представена чрез специална арт инсталация. През октомври и ноември 2017 г. експозицията ще е достъпна за широката общественост в Mall Rousse и Регионална библиотека “Любен Каравелов” Русе.
От 11 до 16 септември две изявени възпитанички на Школата по изобразително изкуство при ОДК Кърджали ще участват в Международния детски лагер на побратимените градове в Измир, Турция.


Още снимки
 Прочитания: 2034 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign