Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис обеща нова детска площадка и тротоар на бл.17 в кв.“Възрожденци“

 12 Септември 2017

Курбан за здраве събра обитатели и гости на първия саниран блок в града – бл.17 в кв.“Възрожденци“. Курбанът, организиран от живеещите в четирите входа на бл.17 беше осветен от отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед.Кметът на общината инж.Хасан Азис, председателят на ОбС Раиф Мустафа и неговия заместник Кадир Мустафов, общинският съветник Ерол Мюмюн, зам.председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев, зам.кметовете инж.Катя Митовска и Мюмюн Али и др. присъстваха на тържеството.
„Блок 17 в кв.“Възрожденци“ е първият и единствен саниран жилищен блок в страната , който направи курбан след приключване на строителни дейности по санирането. Искам да ви посоча за пример на цялата община, на страната, за да се пренесе вашето чувство за единство и в другите блокове“, каза в приветствието си инж.Хасан Азис.
Той посочи, че от одобрените за саниране 29 блока по 28 се работи, днес е отворена офертата и за 29-ия блок – бл.32 във“Възрожденци“. Кметът благодари на всички живеещи в бл.17 за чудесната инициатива.
Инж.Азис поздрави всеки един от живеещите в бл.17 за това, че са успели да се обединят и да организират навреме подготвянето на документацията за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност.“Това е вашата атестация за единството на бл.17,, вие сте за пример.Вие сте първи, защото сте единни“, подчерта инж.Азис.
„Това единството между комшиите при вас, се пренася и върху цялото общество, този проект, който се финансира от правителството е една от добрите програми, които се реализират и аз се надявам и това, и всяко следващо правителство да продължат с финансирането на тази чудесна програма. Както единството на живеещите в бл.17,ако нямаше единство и единни действия и между централна, регионална и местна власт нещата не биха се случили.Този проект за енергийна ефективност на многофамилни жилища е един чудесен пример за единството между местна, регионална и държавна власт.Защото в този проект в синхрон са работили представители на местна, регионална и централна власт.“, допълни инж.Азис.
Кметът обеща да изпълни искането на живеещите в бл.17 за изграждане на нова детска площадка и нов тротоар пред блока, а на финала поведе хорото на тържеството..

Още снимки
 Прочитания: 2850 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign