МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[29 Септември 2017]

В Кърджали има адекватно развитие на приемната грижа


[Още снимки]

Ръководителят на проект „Приеми ме 2015" Огнян Христов и представители на Националния екип за организация и управление на проекта осъществиха работна среща с областния екип по приемна грижа в Кърджали. Те обсъдиха развитието на приемната грижа, както и някои от специфичните проблеми свързани с работата на социалните работници тук. Сред тях и възможността да бъде създадено още едно изнесено работно място в район, до където се налага често екипът да пътува.
„Ние сме отворени към предложенията на екипите във всички общини, стига те да са съобразени със спецификата на даден регион. В случая конкретно за Кърджали много бързо намерихме решение и предстои с усилията на областния екип и общинското ръководство промените да станат факт.”, коментира пред Общинско радио Кърджали Огнян Христов.
Той подчерта, че една от целите на проекта, които търпят реализация в момента, е всяка област да планира и създава толкова приемни семейства, колкото са необходими. В Кърджали това се случва и показателни са данните, според които при необходимост от приблизително 30 приемни семейства, към момента има 26 с настанени около 20 деца.
Областния екип и Дирекция „Социално подпомагане” са дали уверения, че имат готовност за достигане на необходимия брой приемни семейства спрямо потребностите за възрастова група от 0 до 3 години.
„В Кърджали има адекватно развитие на приемната грижа и аз съм приятно изненадан от работата на областния екип, още повече, че идвам след обиколка в страната и имам натрупани впечатления от различни области. Определено екипът тук има наличния професионализъм и не само това. Те имат отношение, много голямо желание да се свърши работата както трябва и не на последно място - разбиране на всички послания, които ние сме отправили, независимо дали те са задължителни указания или разговори в преките ни контакти с тях.”, каза Христов.
Ръководителят на проект „Приеми ме 2015” подчерта още, че за Кърджали, а и като цяло за района на Източните Родопи, изоставянето на деца не е характерно и тук не може да се каже, че има мащабно развитие на приемната грижа, просто защото няма такива потребности. Спецификите на отделните области в страната като географско положение и народопсихология са важен фактор са важен фактор за реализирането на услугата „приемна грижа” и националния екип го отчита. Тази тема се обсъжда и в Консултативния съвет към проекта заедно с Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, както и други неправителствени организации - Уницеф България, Националното сдружение на общините в България.
Вече се обсъжда и предложението проект „Приеми ме 2015”, който приключва през януари 2018г., да бъде удължен с още две години, с идеята да се развият постигнатите добри практики до степен създаване на един доказан ефективен модел на управление на предоставяне на услугата, който да доведе и до създаването на един национален стандарт за прилагане на приемната грижа.
„Това е необходимо, защото не можем докрай да разчитаме на европейско финансиране. В един момент държавата трябва да поеме своя ангажимент.”, каза още Огнян Христов.

Новината е посетена: 767 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка