МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[29 Септември 2017]

Националната информационна кампания за осиновяването стъпи и в Кърджали


[Още снимки]

Със съдействието на община Кърджали днес екип на Българската асоциация „Осиновени осиновители” /БАОО/ проведе поредната си среща в страната, част от националната информационна кампания за осиновяването.
В залата на Бизнес инкубатора дойдоха, както експерти, социални работници и специалисти работещи в социални услуги, така и осиновители и осиновени.
Въпреки първоначално обявения информационен характер на срещата тя се превърна в емоционална и вълнуваща дискусия. За това допринесоха членовете на екипа на БАОО, които разказаха собствените си истории на осиновени и осиновители и не скриха вълненията и страхове си, най-вече да не бъдат отхвърлени.
Направи го и Дора Прангаджийска, която изключително емоционално представи книгата си „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“. Тя разказа за терзанията на осиновените деца, за необходимостта от това да бъдат обичани и за безкрайното желание на повечето от тях да разберат, кои са биологичните им родители.
Силни емоции сред аудиторията предизвикаха прочетените откъси от книгата й, представени от ученици от ЕГ „Христо Ботев”. Час от тях са сред наградените в литературния конкурс, посветен на осиновяването, който се проведе през миналата година. Точно толкова емоционално бяха приети и личните изповеди на осиновител и дете на осиновен.
Председателят на организацията Желязка Иванова, която също е осиновител, представи належащите законодателни промени, за да бъдат защитени правата на деца и родители в посока регламентирането на целеви отпуск за осиновяване, независещ от възрастта на детето. Тя коментира и правото на осиновените хора да получат достъп до информация за техния произход, както и готвените от предишното правителство изменения в Семейния кодекс, които не успяха да бъдат разгледани от тогавашното Народно събрание. Иванова подчерта, че по тази тема е воден разговор и с националния обмудсман, в резултат на което ще бъде създадена работна група към него в партньорство с БАОО и с участие на експерти, работещи по темата. Тя ще има задачата да изработи конкретни предложения за законодателни промени.

Новината е посетена: 683 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка