МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[04 Октомври 2017]

За Деня на Кърджали Ансамбъл „Българе” гостува със спектакъла „Това е България”Ансабъл „Българе” и спектакълът „Това е България” ще видят кърджалийци на 14 октомври, благодарение на трима приятели – проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев. За втора поредна година те решават и без никакви уговорки, пристрастия и партийност, подаряват на кърджалийци едно невероятно преживяване. Правят го чистосърдечно, като скъп подарък за празника на Кърджали.
Тримата приятели са свързани с над 40-годишна искрена дружба. Дружба, която слива духовно Дунава с Родопите.
„Живеем във време, когато човешките ценности, добродетели, искреност към хората, истинско приятелство и човещина, като че ли отстъпват на заден план пред материалното и борбата за насъщния, но именно тези добродетели са ни запазили като хора, имащи непосредствена задача да отгледат, възпитат и предадат тези добродетели на децата си и заедно да съхранят родината си, за да я предадат на идните поколения”, споделят в поканата си към кърджалийци проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев.
„Народният фолклор е живия корен и истинската връзка между поколенията. Ние сме щастливи, не само че го притежаваме, но и че сме го съхранили като уникално и неповторимо в световната култура. Ние дори не подозираме колко много сме дали в това отношение на света”, казват още тримата в поканата до кърджалийци.
„Заповядайте да отворим души и сърца и с гордост да разберем колко много Българският фолклор и България са дали на света!”, ни канят Иван, Ангел и Илчо. Те благодарят на всички, които ще откликнат и на ръководството на община Кърджали за оказаното съдействие при реализирането на идеята.


На 14 октомври /събота/, Ансамбъл „Българе” и спектакълът им „Това е България”, от 19,30 часа пред Дома на културата.

Танцовият спектакъл „Това е България” е първият фолклорен грандиозен проект на „Българе”, създаден през 2003 година. В седем музикални картини разказвачът-чужденец / в ролята –големият български актьор Георги Черкелов/ разкрива богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България. Като цяло спектакълът запознава зрителя с историята, традициите, културата и несломимия дух на българския народ, поднесен по един нов и нестандартен начин.

Новината е посетена: 653 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка