МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[05 Октомври 2017]

Община Кърджали е домакин на Национална научна конференция със 160 участници и 120 научни доклада


[Още снимки]

Община Кърджали е домакин на Националната научна конференция с международно участие „Наука и общество 2017”, която бе открита днес в конферентната зала на хотел Арпезос. 120 научни доклада от 160 участници ще бъдат изнесени в 6 сектора на научното познание. Във форума участват 8 учени от Гърция и един от Румъния.
Освен община Кърджали, организатори на проявата са Съюза на учените – Кърджали, филиалите на Пловдивския университет и Минно-геоложкия университет в родопския град, Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Тя се провежда под патронажа на проф. Диана Петкова – председател на Съюза на учените в България, областният управител Никола Чанев и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Всички те поднесоха приветствие към участниците във форума като им пожелаха успех и ползотворна работа. Основен акцент в изказванията им бе участието на науката в реалния сектор.
По подробно се спря на темата кметът инж. Хасан Азис, като акцентира на развитието на взаимоотношенията между местната власт и науката. Като примери той посочи дългогодишните контакти по различни поводи за решаването на проблеми в общината с техническия университет в София, техническия университет в Габрово, БАН /за разработването на наръчник на земеделския производител/, Аграрния колеж в Кърджали, Института за космически изследвания /он лайн платформа за мониторинг на качеството на атмосферния въздух/, НПО за мониторинг на здравния статус на населението, учени за разрешаване на производствени въпроси в областта на машиностроенето и автомобилостроенето.
Темите в пленарните доклади засягат теми, свързани с развитието на инженерните науки в Техническия университет – София, „Сифилисът – вчера и днес”, „Един нов клас звукови вълни”. А сред лекторите са ректорът на Техническия университет, доктор на техническите науки Георги Михов, член-кореспондентът на БАН проф. д-р Николай Цанков, проф. д-р Методи Маждраков.
Научната конференция продължава и утре, когато по програма е предвидено и посещение на участниците на скалния град на траките Перперикон.


Новината е посетена: 587 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка