МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[05 Октомври 2017]

Инж.Хасан Азис се срещна с проф.дтн Георги Михов, ректор на ТУ-София


[Още снимки]

Сътрудничество в областта на енергийната ефективност за детските градини, уличното осветление, използването на соларни системи за добиване на ел.енергия, генератори за производство на ел.енергия на Водното огледало бяха част от темите на разговор между кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис и ректорът на ТУ-София проф.дтн Георги Михов . Кметът и ректорът увериха, че са отворени за сътрудничество по определени теми, касаещи различни проекти на общината.Проф.Михов, който е с кърджалийски корени, бе гост и един от лекторите на стартиралата днес в града ни Национална научна конференция с международно участие „Наука и общество 2017”, която се организира от СУБ със съдействието на община Кърджали.
Инж.Азис каза, че един от сериозните проблеми на Кърджали е уличното осветление, за подмяната на което са необходими 6млн.лв. Предстои почистване и боядисване на осветителните тела на новия мост, където ще се търси цветово решение с променящи се цветове или бягащи светлини.От актуализиране се нуждае и проектът за соларни системи на покривите на общински сгради и свободни площи в парковете.Възможностите за добив на ел.енергия от Водното огледало, проекти за саниране на детските градини, бяха посочени като теми, по които може да си сътрудничат двете институции. Най-добрите решения са в университетите, където се предлагат иновации и ще бъда щастлив, ако успеем заедно да реализираме проекти в полза на кърджалийци, посочи инж.Азис.Той ще посети следващите седмици ТУ-София, където ще се организира работна среща със специалисти от различни катедри. Проф.Михов изрази готовност екипи от университета да помогнат с технически решения по поставените теми.

Новината е посетена: 582 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка