МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[11 Октомври 2017]

Тази вечер е кърджалийската премиера на филма за световната оперна прима Гена Димитрова „Обич За Гена”В рамките на културната програма за Деня на Кърджали – 21 октомври, тази вечер от 18 часа в НЧ „Обединение 1913” ще бъде представен документалния филм „Обич за Гена” – 69 минутна лента за живота и творчеството на голямата българска оперна прима Гена Димитрова.
Филмът за нея е направен по повод 75-годишнината от рождението й през миналата година, а негови автори са Димитър Сотиров и Милена Стойкова, племенница на великата българка.
Заедно с документалния филм, ще бъде представена и книгата на Димитър Сотиров „Гена Димитрова – от А до Я”.
Филмът е отличен с Първа награда в категорията „Спектакли и концерти“ на VI Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“ – Велинград-2016 , получава и специалната награда на международното жури на XI Международен фестивал „Балфест“ за принос в опазването на културното наследство – Пловдив, октомври 2016 г. Лентата е номинирана за Наградата на София за 2017 г. в областта „Документално кино“.
„Обич за Гена” е произведен по молба на община Плевен по повод 75-годишнината на световната оперна прима през 2016 година. Изискването било да бъде с продължителност 60 минути, разказва в интервю за Общинско радио Кърджали Димитър Сотиров. Според него всичко, което смятали да вложи във филма, изисквало малко по-голяма продължителност. И успял да убеди съавтора на филма и негов продуцент Милена Стойкова за повече време. Така се стигнало и до създаването на 69-минутната лента, продължило около месец. Тя е показвана в София, Плевен, Русе, Калофер, Велинград, сега и в Кърджали, а също така и в Братислава и Берлин.
„Когато работихме върху материалите за филма потърсихме онова, което ги обединява. В крайна сметка решихме, че това е думата „обич” и така се роди заглавието „Обич за Гена”, разказва авторът.
В „Обич за Гена” зрителите ще могат да видят и чуят цели арии и дуети или части от тях от 12 заглавия в нейния репертоар. В кадрите тя си партнира с други колоси на световната оперна сцена като Лучано Павароти, Хосе Карерас, Джакомо Арагал и др.
„Този филм е част от усилията да не губим нишката на това, което сме – като българи, като нация, като принос към световното културно наследство. Защото Гена е несъмнено част от него”, казва Димитър Сотиров.

Новината е посетена: 336 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка