Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес заседава Общественият съвет по култура

 22 Февруари 2007

Стратегия за развитие на културата до 2010 г. в община Кърджали, приемане културния календар за 2007 г. и обсъждане правила за съфинансиране на различни прояви и проекти, инициирани от културни институции, неправителствени организации , сдружения и фондации – това бяха основните акценти на днешното заседание на Обществения съвет по култура. То бе ръководено от зам.-кмета Красимира Живанова, която е и председател на Обществения съвет.
Участниците, ръководители на културни институции, общественици, изявени творци, подкрепиха предложението да бъдат възстановени празниците “Светлини над Родопите”. Идеята е те да бъдат през октомври в рамките на дните на Кърджали.
По време на днешното заседание на Обществения съвет по култура бе представено и предложението на читалище “Обединение”, областния център да бъде домакин на Национален рок фестивал “Перперокон”.
“Известният наш музикант и джазмен Николай Станев-Коко е емблематична фигура за града и в негова памет искаме да организираме този младежки празник.Нашата идея е в Кърджали да гостуват известни изпълнители и състави, да се дава път на младите таланти и да популяризираме културно-историческото и природното богатство на Родопите”,коментира Камелия Чолакова,секретар на читалище “Обединение”.
Според направеното предложение фестивалът ще се провежда на две години през месец юли.

 Прочитания: 2106 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign