МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
17 Януари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[16 Октомври 2017]

Спектакъла „Това е България” на Ансамбъл „Българе” очарова кърджалийската публика


[Още снимки]

Уникално преживяване донесоха за поредна година в навечерието на Деня на Кърджали ансамбъл „Българе” със своя концерт-спектакъл „Това е България” в събота вечер. Специалният дар за хората от града край Арда от тримата приятели: проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев, преведе публиката през богатството и красотата на нашия фолклор и остави зрителите без дъх за близо два часа и половина. Пъстроцветната картина от звуци и светлина бе допълнена от невероятния професионализъм на изпълнителите.
Благодарности от името на всички кърджалийци след края на спектакъла изрази градоначалникът инж. Хасан Азис. „Заведохте ни навсякъде из Балканите и видяхме, че има много болка, има история, която трябва да се помни, но всъщност има и много любов, настроение и нещо, което трябва да се продължава и това е нашата традиция. И фолклорът е нещото, което също ни е запазило в тази наша самобитност“, каза в изказването си кметът. „Тази вечер България е Кърджали и Кърджали е България“, подчерта още той. „Първият път, когато дойдохте, ни изненадахте. И тази вечер можем да приемем, че направихте изненада за Кърджали. Следващата година ще ни изненадате ако не дойдете. Така че отново сте добре дошли“, допълни инж. Хасан Азис.
С думи на благодарност към състава и неговия ръководител се обърна и областният управител Никола Чанев, както и един от инициаторите за гостуването на Ансамбъл „Българе” проф. Гавраилов. Той дари на маестро Димитров книгата на Александър Фол и Валерия Фол „Траките“, книгата „Орфей тракиеца“ и икона на св. Георги Победоносец.
На финал всички присъстващи – и професионални танцьори, и граждани, се хванаха на кръшно нашенско хоро, което поведе сам кметът инж. Хасан Азис.

Новината е посетена: 723 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи