Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис откри обновената ДГ „Максим Горки” в Кърджали

 18 Октомври 2017

С пъстроцветно тържество, много усмивки, песни и танци днес бе открита обновената сграда на Детска градина „Максим Горки” в Кърджали. Лентата прерязаха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, неговият заместник Веселина Тихомирова и директорката на детското заведение Величка Димитрова.
Най-старото детско заведение в областния град вече е санирано, има обновени стаи и санитарни възли, а най-щастливи от промяната са децата. Обновяването на детската градина е на стойност 220 хиляди лева и е извършено изцяло със собствени средства на община Кърджали.
Тази сутрин децата посрещнаха с радостна глъч кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и неговият заместник Веселина Тихомирова, а с направеното по време на ремонта се запознаха на място и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман и експертът в дирекцията Венета Бошняшка, главният финансист Валентин Иванов и старши счетоводителят Шинка Вълчева.
Най-развълнувана от дългоочакваната промяна бе директорката на детското заведение Величка Димитрова, която сподели, че случайно или не, обновяването на градината се случва именно в годината, в която градината отбелязва своя 70-годишен юбилей. Тя благодари на кмета за оказаното съдействие, за да бъдат реализирани ремонтните дейности, с което е станало възможно посрещането на децата в една по-топла и уютна атмосфера. В детската градина към момента работят пет градински и една яслена група, а за 180-те деца се грижи 30-членен персонал.
С най-добри пожелания към всички се обърна и кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис. „Радвам се много, че успяхме да направим от невъзможното възможно. Независимо от финансовите трудности на общината, ние не спираме да инвестираме, а доказателство за това е обновената ДГ „Максим Горки”, каза градоначалникът. Той сподели, че това е детската градина, в която в последните години общината е вложила най-много средства – 220 000 лева, и изрази съжаление, че те е можело да бъдат набавени чрез проект по европейска програма, но поради пропуснати срокове заради обжалване на обществена поръчка, реализацията на проекта не се е осъществила.
„Нещо, което винаги повтарям през последните години, че приоритет на приоритетите за нас, за общинското ръководство е образованието”, каза кметът. И като допълнение към думите си припомни, че само преди дни община Кърджали е подписала договор за реализация на проект за 14 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в образователната структура.
След официалната част гостите имаха възможност да направят оглед на извършените дейности по време на обновяването на сградата. Кметът лично подари на всяка една яслена и градинска група подготвените подаръци от името на община Кърджали.
Той с интерес разгледа и интерактивната дъска с тъч скрийн, предоставена чрез МОН, с която питомците на градина имат възможност да се обучават. В община Кърджали с такива дъски разполагат само три детски градини, две в града и една в село Перперек.

Още снимки
 Прочитания: 4874 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign